п'ятниця, 29.03.2024

Верховна Рада продовжила дію низки фіскальних послаблень на період карантину та після нього

13 травня 2020 року Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект №3329-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України з приводу додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Даний законопроект передбачає наступні зміни:

1. До 30 червня звільняються:

- від оподаткування ПДФО – 300% доплати медикам (але без втрат для місцевих бюджетів);

- від ПДФО і військового збору – допомога щодо часткового безробіття.

2. З березня до останнього календарного дня місяця, в якому завершиться карантин, звільняються від сплати ЄСВ ФОПи на єдиному податку, самозайняті особи (нотаріуси, адвокати тощо) та члени фермерських господарств.

3. У 2020 році органам місцевого самоврядування надано право приймати рішення про зменшення раніше встановлених ставок плати за землю, та/або податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, щодо об'єктів нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб.

4. Продовжено до останнього календарного дня місяця, в якому завершиться карантин, мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок, крім документальних позапланових перевірок.

5. Подовжено до останнього календарного дня місяця, в якому завершиться карантин, строки подання скарг для адміністративного оскарження рішень/дій податкової служби.

6. Зупинено до кінця карантину перебіг строків відповідно до ПКУ надання контролюючими органами індивідуальних податкових консультацій в письмовій формі.

7. З 1 березня до кінця дії карантину не застосовуються штрафні санкції за такі порушення:

- несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску;

- неповну або несвоєчасну сплату суми єдиного внеску одночасно з видачою сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів);

- несвоєчасне подання звітності.

8. Зменшено вимогу до статутного капіталу компанії, яка планує отримати банківську ліцензію з 500 млн. грн. до 200 млн. грн.

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт